Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

7 Ağustos 2011 Pazar

Ramazan’ ın gelişiyle sofralar şenlenir. Ramazan pidesi iftar sofralarının vazgeçilmesidir. Eğer evimde pidemi kendim yapmak istiyorum diyorsanız işte süper bi ramazan pidesi tarifi…


Malzemeler:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı süt
Kepek
Aldığı kadar su

Üzeri için:
Yumurta
susam

Yapılışı:

Bir kabın içine 5 su bardağı unu koyup, ortasını çukur yapın ve 1,5 çorba kaşığı mayayı, toz şekeri, tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin.önce mayayı eritin sonra unu yoğurarak hamur haline getirin. Sonra hamurun mayalanması için bir süre bekleyin. Sonra tezgaha kepeği serpin. Hamuru kepeğin üzerine koyun. Pidenin alt kısmı kepek ile kaplandıktan sonra pideyi fırın tepsisine alın. Pidenin üzerine yumurta sürün ve üstüne susam serpin. Sonra pidenin üstüne tırnak şekli verin ve önceden ısıtılmış 180* ısıda pişirin.
Afiyet olsun…